Acil Durum ve Yönetim Ekibi
14 Eylül 2023

ACİL DURUM VE YÖNETİM EKİBİ

1. HAP HAZIRLAMA KOMİSYONU: HAP Komisyonunun kuruluş amacı: Afet Planının hazırlanması, tatbikatlarla uygulanabilir hale getirilmesi ve tesis güvenliğinin sağlanması için yapılan tüm çalışmaların koordinasyonunu sağlamaktır.
  2. BİRİM: Acil Durum ve Afet Yönetimi Birimi (HAP Komisyonu)
  3. GÖREV ADI: Acil Durum ve Afet Yönetimi
  4. AMİR VE ÜST AMİRLER:

Ekip Başkanı Operasyon sorumlusu(Amir): Hastane afet yönetimi ekibinden bir kişi (üst amir onayı ile)  Ekip Başkanı olarak görevlendirilir.

5. GÖREV DEVRİ:
  • Hastane Yöneticisi-HAP Komisyon Başkanı (Üst Amir)
  • HAP Komisyon Başkanı: Ekip toplantılarına katılamayacağı durumlarda görevini; Ekip başkanına devreder.
  • HAP Komisyon Üyesi: Ekip toplantısına katılamayacağı durumlarda görevini; Kendisiyle eş değer unvanda ilgili çalışana veya aynı birimde görevli diğer kişiye veya bir alt unvanda çalışan kişiye devreder.
  • HAP Sekretaryası: Sivil Savunma Uzmanıdır.
  1. GÖREV AMACI:
  • Hastanede karşılaşılacak deprem, sel gibi doğal afetler ya da yangın, patlama, acil tıbbi müdahale ihtiyacı gibi acil durumlarda artan hizmetin karşılanabilmesi,  insanların ve fiziksel unsurların zarar görmemesi ya da görecekleri zararın en alt düzeye düşürülmesini sağlamaktır.